Публикувано на: ср, Дек. 13th, 2017

За Спортист на годината се класира тенисиста Григор Димитров

В челната десетка за „Спортист на годината“ се класираха тенисистът Григор Димитров и алпинистът Боян Петров, а гимнастичката Невяна Владинова е единствената жена сред най-добрите за 2017 г. В провелата се 60-та анкета, избраните десет спортисти са представители на десет различни спорта.

Първата награда е за Григор Димитров, който се изкачи до третото място в световната ранглиста, след като спечели финалите на АТП в Лондон. Този сезон бе най-силният на тенисиста, в който се изкачи до третото място в световната ранглиста и бе обявен и за носител на „Спортен Икар“.

Сред първите петима в категорията „Спортист с увреждания“ са Ася Бурова – канадска борба, Денислав Коджабашев -тенис на маса, Иван Стоилов – борба класически стил, Радослав Златанов -лека атлетика и Ружди Ружди – лека атлетика.

Наградите на най-добрите български спортисти ще бъдат връчени на 19 декември от 20.30 ч. и церемонията, с водещи Тереза Маринова и певицата Люси Дяковска ще бъде излъчена по БНТ, БНТ HD и по „Дарик радио“.

Коментари

Автор

-